Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис обяви, че ще се кандидатира за президент на

...
Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис обяви, че ще се кандидатира за президент на
Коментари Харесай

Рон ДеСантис се кандидатира за президент на САЩ

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис разгласи, че ще се кандидатира за президент на идващите избори в САЩ през 2024 година Това стана по време на онлайн диалог с основния изпълнителен шеф на Twitter Илон Мъск. ДеСантис от дълго време се счита за главен противник на Доналд Тръмп за републиканската номинация.

 
Залогът е огромен. Мисля, че това, което показахме във Флорида, е, че със самоуверено водачество и добра стратегия, можем да победим.
Рон ДеСантис - губернатор на Флорида

Историк и правист по обучение, Десантис стартира своята политическа кариера в Камарата на представителите. От 2019 година е губернатор на Флорида. А преди четири години кандидатурата му е подкрепена от тогавашния президент на Съединените щати - Доналд Тръмп. 

 
Бих желал да ви показва един същински водач, горделив деец, мой огромен другар, също по този начин сериозен и ослепителен човек. Той е корав, интелигентен, обича Флорида и страната ни и ще бъде вашият идващ губернатор - Рон ДеСантис.
Доналд Тръмп - 45-и президент на САЩ 

След встъпването си в служба през 2019 година ДеСантис слага като цели подобряването на стопанската система на Флорида и намаляването на налозите. По време на мандата си той приема консервативни закони, които разхлабват условията за владеене на оръжие. Други лимитират образованието по полова еднаквост в учебните заведения, правото на аборт и затягат разпоредбите за гласоподаване. 

 
Лявата политика е опасност за нашите свободи. Тя не се лимитира единствено до залите на законодателния орган. Трябва да се борим с нея в законодателната власт, в учебните заведения и в бюрокрацията.
Рон ДеСантис - губернатор на Флорида

ДеСантис ще се причисли към надпреварата за номинацията на републиканската партия. Губернаторът употребява войнствения жанр на Тръмп и доста от неговите политики. Въпреки това той се показва като по-млада и по-избираема версия на някогашния президент.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР